30/11/2022

Lionsclub Anna Paulowna e.o. en Lionsclub Wieringermeer e.o. gaan opnieuw aan de slag met een inzamelingsactie voor de Voedselbank Kop van Noord. De actie is op 26 november afgetrapt door de presidenten van beide Lionsclubs en eindigt aan het einde van dit jaar. Onder toeziend oog van Mirko Hruska (Lionsclub Anna Paulowna) doneerde Gerhard Benjamins (Lionsclub Wieringermeer) de eerste 1000 punten. Inzet is dat gezinnen, die DE-waardepunten in huis hebben, deze afgeven bij de inzamelpunten. In ruil daarvoor doneert DE koffie voor de Voedselbank.

Op de volgende adressen worden inzamelboxen geplaatst: Alle Deka-markten in Hollands Kroon
(Den Oever, Hippolyt
ushoef, Middenmeer en Breezand), Kapsalon Reus in Anna Paulowna en Expert Breezand.

De afgelopen editie van de actie was een groot succes. Zo’n 150 Lionsclubs in heel Nederland ondersteunen de inzameling. Dat zorgde ervoor dat liefst 92 miljoen DE-waardepunten binnenkwamen. Inclusief een gulle donatie van de koffiefabrikant leverde dat ruim 200.000 pakken DE Aroma Rood op, die in het voorjaar naar rato zijn verdeeld over de Voedselbanken.

Zelden koffie in het pakket
Voor de maaltijdpakketten streven de voedselbanken naar een combinatie van verse producten zoals groente en fruit, en langer houdbare producten, zoals koffie. Omdat langer houdbare producten minder vaak worden gedoneerd komt koffie niet altijd voor in de pakketten. Hoewel koffie geen eerste levensbehoefte is, wordt ‘een lekker bakkie’ wel gemist door de klanten van de Voedselbank. Daarom is het een mooi idee dat deze inzameling eraan bijdraagt dat ook zij regelmatig kunnen genieten van een vers kopje koffie.

Foto van inzameldoos met beide presidenten bijgevoegd. Links Mirko Hruska en rechts Gerhard Benjamins.