11/01/2023

Zondag 8 januari 2023 was een dag met uitstekend wandelweer in het Dijkgatsbos en Robbenoordbos. De Lions Club Wieringermeer en omstreken organiseerde traditiegetrouw haar Kale Takkenloop waarbij de opbrengsten altijd ten gunste komen aan lokale goede doelen.

In de laatste jaren zorgde corona voor wat uitdagingen in de organisatie, maar dit jaar deden ruim 350 deelnemers mee. Men kon zelf kiezen uit één van de twee routes (lang 17 km en kort 10 km) die startten bij de Snippenwei in het Dijkgatsbos tussen 9:00 en 11:30. Via de website www.kaletakkenloop.nl konden de deelnemers van tevoren kaartjes kopen en met de scan van een verkregen QR code verliep de check in voor ieder vlot. Een kopje koffie of thee bij de start was voor de meeste deelnemers zeer welkom, waarna men met de tocht kon starten.

Zowel de korte als de lange route waren met duidelijke boordjes over het gehele traject aangegeven over een divers parcours: over de dijk langs het IIsselmeer, door het Robbenoordbos naar de hoogten van het Wierholt en vandaar uit terug naar het Dijkgatsbos. Vlak voor de klim op het Wierholt was nog een verzorgingsplek, waarbij de Soroptimisten Wieringerland voor de liefhebbers koffie, thee, koek en soep serveerden. Ook zij konden daarmee inkomsten voor hun goede doelen vergaren.

Sponsoring van vier bedrijven zorgde naast de inzet van de meer dan 20 vrijwilligers voor een goed resultaat. Adviesgroep Wieringen, Wigbout & Wigbout, Bouwbedrijf Hollands Kroon en Boersen Bliksembeveiliging worden met name bedankt voor hun financiële bijdragen.

Eén van de goede doelen die de Lions mede dankzij de opbrengst van de Lions Kale Takkenloop in 2023 ook weer zullen ondersteunen is de Paardrijdag in september voor bewoners van ’s-Heeren Loo (Noorderhaven). Zie www.wieringermeer.lions.nl voor meer informatie over de activiteiten van de Lions Club Wieringermeer e.o.

Een speciaal woord van dank gaat uit naar alle vrijwilligers en de mensen die onze actie ondersteunen. De EHBO-ers, de website-specialist, de video- en fotografen, dhr. en mevrouw De Waal en de mensen van de Snippenwei, Staatsbosbeheer. Ook de leden van de Soroptimistclub Wieringerland hartelijk dank voor de mooie samenwerking.

Schrijf alvast in uw agenda: zondag 7 januari 2024 Lions Kale Takkenloop

Namens de Lions Club Wieringermeer e.o., Gerhard Benjamins, president