15/03/2022

De wandelaars helpen ons helpen!

Het was prachtig wandelweer en 200 wandelaars hebben op zondag 13 maart genoten van de
Lions Kale Takkentocht door de bossen van de Wieringermeer. Er waren twee mooie tochten uitgezet eentje van 17 kilometer en één van 10 kilometer.

De wandelaars startten verspreid over de morgen, ieder half uur een groep van ongeveer 40 personen.  Daarom was het niet zo’n massaal gebeuren, men had alle rust en alle ruimte om te genieten van de natuur en van  het wandelen. Tegelijkertijd was het wel een sociaal gebeuren, het was een uitstekende gelegenheid om andere wandelaars te ontmoeten en met bekenden even bij te praten. Mooi in de buitenlucht.

De Lions moesten dit jaar helaas een sober evenement opzetten, zeker onder de druk van de coronamaatregelen. Hopelijk kunnen wij volgend jaar weer wat meer gastvrijheid bieden en de wandelaars verrassen met een kopje koffie of een beker snert. We zijn alweer druk doende om de Lions Kale Takkenloop 2023 op te zetten.

Wat we zeker op prijs hebben gesteld is dat sommige wandelaars na afloop van de tocht op ons afkwamen met goede suggesties. Zo van:  halverwege de 17 kilometer, zou er een rustpunt in de route moeten komen.

Samen met de wandelaars maken wij van de Lions Kale Takkenloop een succes!

Een aantal mensen hebben ons terzijde gestaan bij de organisatie en tijdens het wandelen :

Dank aan Niek (website), Bert (Wieringernieuws), Marjolein en Sia (team vergunningen van de gemeente),  Ellen (Holland Boven Amsterdam), Wilma en Chris (fotoreportage),  Fedde, Jaap,  Carolien en Linda (EHBO), Mikal (Staatsbos) en Gidus en Sasja ( Snippenwei).

Omdat de Lions weinig kosten maken kan het overgrote deel van de opbrengst naar goede doelen gaan.  Wij gaan binnenkort bekendmaken wat wij met de opbrengst gaan doen.

 

We hopen volgend jaar (maar dan weer in januari) samen met u te gaan wandelen tijdens de Lions Kale Takkentocht.

De Lionsclub Wieringermeer eo

----

Nadere informatie over dit persbericht kunt u verkrijgen bij Martin van der Hout (06 2341 2570) of Gerhard Benjamins ( 06 2808 9432)